Rotary klub na dobrotvornom

koncertu u Lisinskom prikupio

gotovo dva milijuna kuna

 

   ZAGREB - Ponajbolje dalmatinske klape, Meri Cetinić i Gibonni odigrali su glavne uloge na dobrotvornom koncertu koji je u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u subotu organizirao Rotary klub Zagreb Gradec.

 

   Ukupan prihod namijenjen je obnovi Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski", financijskoj pomoći mladim talentiranim umjetnicima to razminiravanju područja Zadarske županije, kojoj je otišao i najveći dio od čak 893.550 kuna. Taj će iznos Međunarodni fond udvostručiti, tako da će za razminiravanje zadarskog zaleđa otići gotovo 1,800.000 kuna!

  Koncert su otvorile dalmatinske klape Cesarice, Dalmatinke, Nostalgija, Puntari i Sinj koje su otpjevale dva bloka od dvije pjesme, a između njihovih nastupa nekoliko svojih hitova izanredno je izvela Meri Cetinić. Na kraju je nastupio Gibonni to je, osim svoje "Tempere", izveo i pjesme za koje je u šali rekao da mu njegovi prijatelji nikako ne žele vratiti, iako ih je on napisao. Naravno, riječ je o "Cesarici" koju pjeva Oliver to "Sve ću preživit" koju je dao Tediju Spalatu.

  Jedina mana koncerta bila je, na žalost, previše pasivna publika koja, primjerice, nikako nije mogla shvatiti da je Meri Cetinić poziva da i ona zapjeva njezin evergreen "U prolazu". Tek je iz trećeg puta publika shvatila da Meri od njih nešto traži, ali je, umjesto da zapjeva, počela pljeskati!?

   U dvorani je ček primila i mlada talentirana pijanistica Maja Matijanec koja je preko Jutarnjeg lista zahvalila na pomoći i rekla da će novac utrošiti na školovanje u inozemstvu, i to najvjerojatnije u Kölnu iIi Frankfurtu.

Nikica Puhalo

 

Jubav si moja zauvik.mp3

Meri i klapa Kumpanji

Snimljene na koncertu 5.05.2001. u KD "V.Lisinskog"

Konoba.mp3

Meri i klape: Cesarice, Sinj, Dalmatinke, Puntari, Nostalgija,

 Lisinski, 05.05.2001.

 

 

Home Biografija Diskografija Download Galerija slika News Press Traditional music