U životopisnom Kamenu nadomak Splita, koji danas broji oko 2000 stanovnika, davne 1958. godine utemeljena je pjevačka skupina pod imenom Klapa "Kamen". Tada nitko nije ni slutio da će klapa "Kamen" izrasti u pjevačku skupinu respektabilnih umjetničkih vrijednosti i desetke godina predstavljati sam vrh dalmatinske klapske pjesme.
Na mnogim festivalima, susretima klapa, raznim promocijama diljem Lijepe naše i u inozemstvu, klapaje ponosno i zdušno prenosila pjesmu našeg podneblja u bila svojevrsni istinski veleposlanik svojega mjesta, grada Splita i domovine Hrvatske. Iako klapu "Kamen" najbolje predstavlja njez specifični pjevački zvuk, ipak je dobro čuti nekoliko podataka o njoj.
Ove godine klapa upisuje 29-i uzastopni nastup na Omiškoj pozornici, što je svojevrsni rekord u klapskom svijetu. U Omišu je klapa osvojila 9 nagrada stručnog suda i 5 nagrada publike, te niz nagrada, priznanja, diploma, trofeja i plaketa na raznim smotrama i susretima klapa u domovini i nozemstvu.
Klapu čine: Ivo Blažević, Vicenco Blagaić, Edi Duplančić, Alen Babić, Stjepan Mihanović, Frane Markovina, Luka Bogdanić i Branko Terze (tehnički voditelj), a umjetnički voditelj je Mo. Siniša Vuković.

 

Home Biografija Diskografija Download Galerija slika News Press Traditional music