11. veljače - KD Vatroslav Lisinski, Zagreb
Humanitarni koncert - ˝Korčulani za Korčulu˝
Osvrt: Tonči Petković

Na stranu greške u organizaciji, mislim na kašnjenje u promidžbi, mijenjanje satnice početka koncerta sa 20.00 na 19.30 sati, mijenjanje cijene ulaznice sa dogovorenih 60kn na 80-100kn. Sve spomenuto bilo je dogovoreno pred 2 mjeseca (cijena i satnica bile su moj prijedlog koji je tada od strane ˝Lige protiv raka˝ kao glavnog nositelja projekta bio prihvaćen). Na ovaj način se ispričavam svima koji su možda zbog moje informacije imali bilo kakvih neugodnosti. Žao mi je i čudi me što scenaristica gđa. Lejdi Oreb nije spomenula ni jednom riječi za što je namijenjen novac od ulaznica. Budući je mamograf dobrotom i velikodušnošću gđe. Nede Drušković Young osiguran, spomenuti novac a po preporuci dr. Kunparka predsjednika ˝lige protiv raka Korčula - Pelješac trebao bi biti namijenjen domu zdravlja u Veloj luci za nabavku aparata za rano otkrivanje raka crijeva. Osobno su mi zasmetale još neke ˝zvjezdice˝ i postupci u scenariju i besplatno dijeljenje karata pod izlikom da bi bilo ružno vidjeti polupraznu dvoranu, (društvo Korčulana, ni ja osobno nismo podijelili ni jednu besplatnu kartu). Sve spomenuto se zaboravlja i oprašta nakon ovakve večeri.

Bila je to večer u kojoj je trijumfirala glazba i ljubav prema svojim korijenima. Korčulani su pokazali i dokazali, koliko vole svoj Otok. Još jednom su uposlenici KD Vatroslav Lisinski pokazali svoju vrhunsku profesionalnost. Treba pohvaliti organizatora koji je angažirao orkestar gospodina Liska, koji je spretno i glazbeno besprijekorno, uživo pratio glazbenike. Glazba, pjevanje uživo, diglo je ovu večer na još viši nivo.

Tako je, spoj profesionalnosti i ljubavi iznjedrio nezaboravnu, pomalo nostalgičnu ali umjetnički i svekoliko vrhunsku večer. Bez imalo kurtoaznog napuhavanja ili potrebe za uljepšavanjem bilo je krasno. Bio sam ponosan što sam dio tog događanja.

Voditelj gospodin Sedmak je svojim baršunastim baritonom nenametljivo vodio ovu večer. Predstavnik, organizatora ˝Hrvatske lige protiv raka˝ je pozdravio prisutne, ˝a onda su ušle ˝Revelinke˝ i tada je počelo Euterpino slavlje i trajalo je do zadnje note ˝Cesarice˝ i ˝Sjećanja na Velu luku˝ koje su sa Oliverom otpjevali svi sudionici u programu˝! Govori koji su na ovakvim koncertima neminovni, bili su dozirani sa mjerom i ukusom.

Bilo je raznih uzvanika ( predsjednik republike je bio spriječen kao i neki predstavnici grada). Poznamo mogućnosti i kvalitetu izvođača a noćas nije bilo osrednjih nastupili su: nezaobilazni kantautor, direktor ˝M. Polo festivala˝ gosp. Ivan šegedin, ugodno je iznenađenje Ivo Šeparović u pratnji mladih cura vokalne grupe ˝Bljesak˝, lijepo iznenađenje je i glazba koju izvode, mogli bi je svrstati u duhovni rock (trebalo bi ih pozvati da nam predstave svoju glazbu na Korčuli), na neke, skoro zaboravljene, krasne narodne pjesme podsjetila nas je gđa. Meri Šeparović, posebno pozdravljena je bila izvedba jedne Luške pjesme u pratnji klape˝Revelin˝. ˝Belkanto˝ pjevanje Vinka Coce oduševilo je punu dvoranu, publika je pozdravljala svaku frazu njegovih pjesama. Oduševljenje je popratilo i dvije Napolitanske kancone, soliste opere HNK Zagreb, našeg tenorisima Nikšu Radovanovića.

Naročito svečano je bilo kada je prekrasna dr. Iva Fattorini prenijela poruku donatorice gospođe Nede Young i predala ček za mamograf, predsjedniku udruge ˝Lige protiv raka Korčula- Pelješac˝ doktoru Kunparku koji se je nadahnutim govorom obratio svima i zahvalio našoj dobročiniteljici. Žao mi je što nemam njegov govor da vam ga u cijelosti prenesem, ali sve pohvale spomenutim akterima. Nastavilo se mojim nastupom: kratkim obraćanjem publici, stihovima našeg velikana, kipara, slikara i umjetnika riječi, Izvora Oreba i jednom ˝Canzonom Napulitanom˝. Meri Cetinić je …. Meri Cetinić, svaka čast, vrhunski glazbenik, profesionalac a kada s njom nastupa i klapa ˝Revelin˝ onda je to ludilo. Jasna Zlokić praizvela je svoju novu pjesmu i otpjevala ˝Memory˝ iz mjuzikla ˝Cats˝ na glasoviru ju je pratio njen sin, pijanist zavidne tehnike i muzikalnosti (ispričavam se mladom gospodinu jer mu ne znam ime). Kraj koncerta pripao je a komu drugom doli, Oliveru. (bilo što reći na ovu temu bilo bi nepristojno, ne znam dali je ukusno uopće napisati njegovo prezime.. ono kao: kao mi neznamo o kojem Oliveru je riječ.. etc.. ) Ponovi' ću one riječi sa početka ovog osvrta: ˝a onda su ušle ˝Revelinke˝ i tada je počelo Euterpino slavlje i trajalo je do zadnje note ˝Cesarice˝ i ˝Sjećanja na Velu luku˝ koje su sa Oliverom otpjevali svi sudionici u programu˝!

Ponovilo se !!!

 

Home Biografija Diskografija Download Galerija slika News Press Traditional music