RUNJIĆEVE VEČERI, KOJE ĆE TROGIR UGOSTITI 2. i 3. RUJNA, ODRŽAT
ĆE SE POD VISOKIM POKROVITELJSTVOM VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

’Galeba’ će izvoditi - Maksim Mrvica

"Sastavljanje programa krenulo je u okviru ’Skalinade’, prvenstveno od Ivane Runjić, ali kad je čitav događaj u suradnji s Gradom Trogirom podignut na veću razinu, uobličavanju priredbe priključio se Dražen Vrdoljak", objašnjava Ivo Josipović, prvi čovjek organizacije "Runjićevih večeri"

piše Ivo ŠĆEPANOVIĆ

Ivana Runjić osmislila je glavninu programa trogirskih večeri posvećenih preminulom ocuIvo Josipović (Skalinada): Glazbena zbivanja proširit će se i na trogirske kalete uz nastupe klapa i opernih solistaVlada Republike Hrvatske potvrdila je visoko pokroviteljstvo nad Runjićevim večerima, dvodnevnom manifestacijom u spomen na stvaralaštvo proslavljenog splitskog skladatelja Zdenka Runjića, koja će se 2. i 3. rujna održati u trogirskoj kuli Kamerlengo.
Organizator nam je već dostavio program trogirskih događanja, koji je Runjićeva kći Ivana sastavila uz pomoć stručnog savjetnika Dražena Vrdoljaka.
"Sastavljanje programa krenulo je u okviru ’Skalinade’, prvenstveno od Ivane Runjić, ali kad je čitav događaj u suradnji s Gradom Trogirom podignut na veću razinu, uobličavanju priredbe priključio se Dražen Vrdoljak", objašnjava Ivo Josipović, prvi čovjek organizacije Runjićevih večeri.
Zanimljivo je da Runjićeve večeri, koje prenosi RTL Televizija, neće imati klasičnog voditelja. Na početku će samo priredbu najaviti Tatjana Jurić, dok će kasnije izvođači najavljivati jedni druge, saznajemo u Skalinadi. Nastupi poznatih imena domaće scene, s nekima od najvrjednijih Runjićevih skladbi, bit će pohranjeni i na dva CD-a uživo, dok će se poslije svake od večeri glazbena zbivanja proširiti i trogirskim kaletama, uz nastupe klapa Puntari i Filip Dević, kvarteta Music Forever, opernih solista Marije Bubić-Jaman, Žane Marendić-Bučević, Stefana Kokoškova, Svetu Matošića-Komnenovića, no i Tedija Spalata, Gorana Karana...
Među zanimljivosti Runjićevih večeri svakako spada i skladba Galeb i ja u solističkoj izvedbi pijanista Maksima Mrvice. Hrvatska udruga skladatelja (HDS) u svojoj jubilarnoj 60. godini postojanja svoje će priznanje posmrtno odati svome dugogodišnjem istaknutom članu Zdenku Runjiću, ali i onima koji "nastavljaju i kreativno dograđuju njegovo djelo".

   

PRVA VEČER, 2. rujna

Arsen Dedić - ČOVJEK OD SOLI
Damir Urban - NOCTURNO
Darko Rundek - POTRAŽI ME U PREDGRAĐU
Dino Dvornik - ŠTO UČINILA SI TI
ENI - NE ŽURI DJEVOJČICE
Ivana Husar - STINE
Goran Karan - CVIJET ČEŽNJE
Maksim Mrvica - GALEB I JA
Marijan Ban - ČA JE ŽIVOT VENGO FANTAŽIJA
Massimo - LJUBAV JE TVOJA KAO VINO
Neno Belan - VRBE
Nina Badrić - NIŠTA NOVA
Oliver - OSTAVLJAM TE SAMU
Patetico - ROMANCA
Petar Grašo - NA KRAJU PUTA

DRUGA VEČER, 3. rujna

Doris Dragović - ZELENU GRANU S TUGOM ŽUTA VOĆA
Hari Rončević - MOJA JUBE
Jelena Radan - OLUJA
Kemal Monteno - MANUELA
Klapa Trogir - PIVA KLAPA ISPO’ VOLTA
Kvartet Sensitive - PICAFERAJ
Luky - DIŠPERADUN
Marija Husar - KLJUČ ŽIVOTA
Meri Cetinić -
Čet'ri stađuna
Ricardo Lucque - NEDOSTAJEŠ MI TI
Saša Lozar - TI ME VODI PREKO VODA
Tamara Obrovac - DANI ČA I NIMA
Tedi Spalato - MAGDALENA
Terezija i Špiro - DA MI SE PROVIDI
Yammat - IMALA JE LIJEPU RUPICU NA BRADI
Zorica Kondža - KAPETANE MOJ

 

 

Home Biografija Diskografija Download Galerija slika News Press Traditional music