MERI CETINIĆ ODRŽALA VELIKI KONCERT U ZAGREBAČKOJ »TVORNICI«

Vrhunski glazbeni događaj »kraljice dalmatinske pisme«

 

Meri, Tedi i Oliver na kraju koncerta su briljirali u zajedničkoj izvedbi vječne pjesme »More, more«

 

ZAGREB – »Ako ostaviš me ti...«, zapjevala je na početku koncerta u zagrebačkoj »Tvornici« »kraljica dalmatinske pisme«, kako su nazvali Meri Cetinić, obradu »kralja« rock'n rolla Elvisa Presleya – »You're Always on My Mind«. Glasovi nekoliko stotina vjernih poklonika pratili su je u stopu, a ona im je nesebično uzvraćala učestalom komunikacijom i povlađivajući njihovim željama. Meri Cetinić zasjela je za klavijature već pri prvoj pjesmi, a osim izvrsnih vokalnih bravura, pokazala je i zavidno pijanističko umijeće.
   

                          Korkutu se svidjeli vaterpolisti


Dalmatinska pjevačica nastanjena u Zagrebu ugostila je svog kolegu Tedija Spalata s kojim je otpjevala uspješnicu iz vremena njihovog zajedničkog rada u grupi »More« – »Konobo moja«; klapu »Kumpanji« i Olivera Dragojevića, a Meri, Tedi i Oliver na kraju koncerta su briljirali u zajedničkoj izvedbi vječne pjesme »More, more«. Od poznatih osoba iz društvenog života metropole, između ostalih, zamijećeni su vaterpolisti Vito Padovan i Dubravko Šimenc, RTV voditeljica Petka Coner u društvu kontroverznog glumca Božidara Alića, rock kritičar Dražan Vrdoljak i modni kritičar Nenad Korkut. Ovaj poslijednji, osim što je privukao pozornost nazvavši gore spomenute vaterpoliste »sportskim mrgama meka srca«, istaknuo je da mu je puno bitniji koncert Meri Cetinić nego li revija Leonarde Boban, koja je primarna njegovom hobbyju modnog kritičara, budući da je zaposlen kao ortoped u karlovačkoj bolnici.    
 

Nakon »Lastavice« svi zaplesali


Nakon što se zvijezda večeri »usudila« završiti koncert s pjesmom »U prolazu«, oduševljena publika ju je frenetičnim dugotrajnim pljeskom izmamila ponovno na scenu. Tada su brojni njezini obožavatelji, zanimljivo, prevladavala je mlađa generacija, spontano zapalili upaljače i uglas s njom pjevali do kraja. Da poštuje i želje publike koja joj je, kazala je, jako bitna, Meri je pokazala otpjevavši za »veliko finale« pjesmu »Lastavica« što je doslovno sve ponukalo i da zaplešu. Nakon koncerta, nije bilo oprečnih mišljenja. Svi prisutni su se složili da je koncert Meri Cetinić bio uistinu vrhunski glazbeni ugođaj, a glazbena diva se sa scene povukla, izgleda, samo privremeno. Kako saznajemo, ponukana brojnim ponudama iz cijele Hrvatske i velikim interesom publike, planira uskoro organizirati i mini turneju na kojoj će u svim krajevima Hrvatske pokušati ponoviti zagrebački doživljaj.

 

Vedran STRUKAR
Snimio Darko JELINEK

Novi list on line..

 

Home Biografija Diskografija Download Galerija slika News Press Traditional music