SUTRA U HKD-u KONCERT U POVODU 10. OBLJETNICE POSTOJANJA ŽENSKE KLAPE KULTURNO-UMJETNIČKOG DRUŠTVA INA-e
»Baklje« uvode Riječane u klapski vikend

 
Na koncertu će biti izvedene sve pjesme s novoga CD-a »S moren zora sviće«, a kao gosti nastupit će Meri Cetinić, riječka grupa »Fiumensi« te Muška klapa »Baklje«

 

RIJEKA – »S moren zora sviće« naziv je prvoga CD-a Ženske klape »Baklje« koji će javnosti biti predstavljen sutra, cjelovečernjim koncertom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Koncert počinje u 20 sati, a osim Ženske klape »Baklje«, koja će njime obilježiti i svoju desetu obljetnicu postojanja, na koncertu će u svojstvu gostiju nastupiti Meri Cetinić, riječka grupa »Fiumensi« te Muška klapa »Baklje«.
    – Na koncertu će biti izvedene sve pjesme s novoga CD-a, u izdanju Aquarius Recordsa, dok će retrospektiva repertoara biti zastupljena tek djelomično s obzirom na činjenicu da je riječ o jednoj od ženskih klapa za koje je uobičajeno učestalo izmjenjivanje članova zbog obiteljskih obveza, objasnio je umjetnički voditelj »Baklji« Ante Rados, dodavši da će voditelj sutrašnjeg slavlja biti Joso Krmpotić.
    Kako je objasnila Grozdana Jakovac, predsjednica KUD-a Baklje – INA Rijeka, čiji je klapa »Baklje« dio, osim izvornih dalmatinskih klapskih napjeva i skladbi, repertoar pjevačica uključuje i istarsko-primorske melodije, sakralne pjesme te festivalske i ostale pop uspješnice prilagođene klapskom pjevanju. Među brojnim nastupima Ženske klape »Baklje«, članicama su u najljepšem sjećanju oni na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu gdje su 1993. godine proglašene najboljim debitanticama, Međunarodnom natjecanju a capella pjevanja u Veroni gdje su 1997. godine proglašene najboljima te na Festivalu sjevernojadranskih klapa u Senju gdje su postigle niz uspjeha.
    Njihov sutrašnji koncert, na koji je ulaz slobodan, najbolja je uvertira u klapski vikend koji se nastavlja koncertom Vokalista Salone u petak, 28. studenoga u Hotelu »Malin« u Malinskoj, jedanaestim izdanjem »Bašćinskih glasa« koji su najavljeni za subotu, 29. studenoga u HKD-u te koncertom jedne od najstarijih hrvatskih klapa, Klape »Trogir« u nedjelju, 30. studenoga u opatijskom hotelu »Adriatic« u kojemu će, kao gošće, nastupiti i Ženska klapa »Hreljin«.

Karolina KRIKŠIĆ

 

Home Biografija Diskografija Download Galerija slika News Press Traditional music