U znaku Ljube Stipišića

 

 

S 19. SUSRETA KLAPA TUČEPI 2012.

 

Ljepotom klapske pjesme i savršenom izvedbom publiku 19. „Susreta klapa Tučepi  2012.“ oduševile su klape Marina i Sutvid iz Tučepi, Podgora iz Podgore, Basca iz Baške Vode, Lungomare iz Umaga, Luka iz Rijeke, Dubrava iz Dubrave, Fjoret iz Makarske, Alegrija iz Supetra i Vokalisti Salone iz Solina. Gošća večeri je bila Meri Cetinić.

 

Uz oduševljenje publike klapama koje su nastupale, valja reći da je  to bila i posebna prilika sjećanja i zahvalnosti legendi klapske pisme Ljubi Stipišiću Dalmati.

 

-Već u organiziranju nastupa dogovoreno je da svaka klapa izvede jednu Stipišićevu skladbu ili obradu – kazala nam je Nensi Barić, ravnateljica Susreta klapa.

 

I tako je svaka klapa izvela nešto od slavnog Ljube Stipišića Dalmete, a u publici je ove večeri bila i njegova supruga Nataša. Nataši  Stipišić ravnateljica ‘Susreta klapa Tučepi 2012.’ uručila je  spomen (u kamenu uklesan pergament) s dijelom stihova iz njegove pjesme „Testamentum“.

 

I ovaj susret klapa bio je vrhunski glazbeni događaj upriličen 16. lipnja tradicionalno u Kašteletu. Susret su pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije organizirali Općina Tučepi, Turistička zajednica Tučepi i Bluesun hoteli. Program večeri vodio je Teo Erceg. I dodajmo još jedanput – vrlo uspješno, na zadovoljstvo ljubitelja klapske pisme! Organizatori za sljedeći jubilarni 20. susret najavljuju  još veću feštu!