Spektakli                                                                           

Objavljeno 08.03.2012. u 09:03

JA SAM ŽENA Meri Cetinić u Splitu promovirala reizdanja svojih hitoidnih albuma

U splitskom klubu "Hedonist" promovirana su nova izdanja i reizdanja Meri Cetinić i grupe More, objavljena tijekom prošle godine u izdavačkoj kući Croatia Records.

Meri je uz prisustvo svojih prijatelja, Olivera Dragojevića, Ive Jagnjića (Dalmatino), Tomislava Mrduljaša, Jolande Tudor, Branke Pujić i mnogobrojnih drugih kolega predstavila reizdanje "Ja sam žena", koje je Jugoton objavio daleke 1974. godine, a riječ je o albumu koji u cijelosti potpisuje sama Meri i koji je prvi u domaćoj pop glazbi dosegao dijamantnu nakladu.

Uz solistički "Ja sam žena", objavljeno je i reizdanje albuma "More" istoimene grupe koju je Meri 1972. godine osnovala sa Slobodanom M. Kovačevićem, a u kojoj je bila pjevačica i klavijaturistica.

Na albumu se nalaze uspješnice grupe "More" i "On je moj bol".

Kolekcija najljepših ljubavnih pjesama Meri Cetinić sa 19 skladbi sadrži presjek njezinih najvećih hitova kao što su "Mornareva žena", "Jubav si moja zauvik", "Gdje god da pođem", "Potraži me u predgrađu", "Budi dobra prema njemu" i "Sunce mog života".


U sklopu druženja promoviran je i spot za pjesmu "umrit za ljubav", koju je Meri na prošlogodišnjem Splitskom festivalu otpjevala sa Sašom Jakelićem.