ZADAR - "Blagoslov kuraža" - humanitarni koncert posvećen tragično stradalim vatrogascima održan u nedjelju navečer u Arsenalu okupio je vrsna pjevačka imena i klape. Na pozornici na kojoj je simbolično postavljeno dvanaest buketa bijelih ruža u spomen na dvanaest stradalih vatrogasaca tijekom večeri izmjenjivali su se Berekini, klape Cantus, Mela, Ultima, Godimenti i Cambi.

Uz pratnju klape Godimenti nastupio je i Hari Rončević koji je za tu prigodu otpjevao pjesmu "Dalmacija pamtit će vam ime", a koju je napisao ponukan nedavnom tragedijom. Također, na klavijaturama je nastupila i Meri Cetinić, a večer su s recitiranjem pjesama upotpunili pjesnici Ive Šikić s Murtera, Branko Pavlov iz Tisnog te Petar Ivas iz Vodica.

Koncert "Blagoslov kuraža" nazvan je inače po istoimenoj pjesmi koju je napisao i skladao Davor Juraga iz Murtera, te je posvetio stradalim vatrogascima. Pjesmu je na koncertu premijerno izvela klapa "Ultima", a posjetitelji su na poklon dobili nosač zvuka na kojem se nalazi Juragina skladba.

Koliko je bio velik interes za koncertom govori podatak da su sve karte u Vodicama i na Murteru doslovce planule, pa su ih Vodičani i Murterani telefonski rezervirali i u Zadru. Kao što je već najavljeno, humanitarnoj akciji Arsenal se odazvao na način da se u potpunosti odrekao zarade od iznajmljivanja prostora, a u posljednji tren pristigla je i nova odluka da se na račun zaklade za izgradnju spomenika na otoku Kornatu uplati i polovica prihoda od pića te večeri.

Koncert "Blagoslov kuraža" napravljen u organizaciji Kulturno zabavne udruge "Porat", Općine Tisno, Općine Murter, te mještana otoka Murtera. Riječ je o doprinosu otočana Murtera uspomeni na vatrogasce tragično stradale na Kornatu.