Opuzen je ugostio 21. po redu festival zabavne glazbe „Melodije hrvatskog juga“. Na opuzenskoj Pjaci nastupila su brojna zvučna imena hrvatske glazbene scene, koja njeguju dalmatinsko mediteranski ugođaj i dalmatinsku klapsku pjesmu. Klapa Cambi Split izvela je pjesmu "Zapuvala je bura" osvojivši Grand prix ovogodišnjeg Festivala.

Opuzen je ugostio 21. po redu festival zabavne glazbe „Melodije hrvatskog juga“. Na opuzenskoj Pjaci nastupila su brojna zvučna imena hrvatske glazbene scene, koja njeguju dalmatinsko mediteranski ugođaj i dalmatinsku klapsku pjesmu.
 
Klapa Cambi Split izvela je pjesmu "Zapuvala je bura" osvojivši Grand prix ovogodišnjeg Festivala.

Prvu nagradu publike osvojili su Zoran Bebić - Beba, Tihomir Krstičević i klapa  Luka Ploče za pjesmu "Najlipše misto Neretve si". Prema odluci žirija najbolji je Nenad Vetma za pjesmu  "U đardinu mog života".

Druga nagrada publike pripala je Peri Panjkoviću za pjesmu "Biseri ne ljube", dok je žirija pripala Meri Cetinić i Ivani Burić za pjesmu "Oblaci". Meri je ujedno dobila i posebnu nagradu za doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi.

Treću nagradu žirija osvojila je Klapa Bonaca - "Vratite mi sretne dane"

Treću nagradu publike dobili su Erik Prašnikar, Ivica Šerić i Klapa Maslina - "Od začeća do ljubavi"

Organizatori su se također sjetili pokojnog Vinka Coce koji je često nastupao na Melodijama hrvatskog juga i osvajao nagrade. Njegovoj je supruzi uručena umjetnička slika kao zahvala za njegov doprinos ovom Festivalu. Ujedno je Direkcija Melodija hrvatskog juga utemeljila nagradu "Vinko Coce" za skladbu pisanu u dalmatinskom izričaju koja je pripala Borisu Oštriću za pjesmu "Dalmatinko".

Valja napomenuti da su „Melodije hrvatskog juga“ u Opuzenu najstariji festival u Hrvatskoj, koji je iznjedrio više uspješnica poput: "Da mi nije moje dice" klape Maslina, "Dobro ti bilo more" Tedija Spalata, "Oči boje levande" u interpretaciji Pina i Denisa, "Vraćam se Dalmaciji" Vinka Coce, "Čarolija" Zorice Kondže i druge, pa će zasigurno i ovo izdanje slijediti put uspjeha prethodnih festivala.

Ovogodišnje Melodije hrvatskog juga izravno su prenosili radio Split i radio Dubrovnik te CMC televizija, a na HRT-u će se prikazivati u odloženoj snimci.