Mišo Kovač okrunio paradu zvijezda na Festivalu dalmatinske šansone Piše: S. Ferić
Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX
 
ŠIBENIK - Večer starih skladbi jubilarnog 10. festivala dalmatinske šansone u Šibeniku pretvorila se u noć iskrene međusobne ljubavi šibenske publike i na festivalskim pozornicama do sada neviđene plejade hrvatskih estradnih zvijezda, tijekom koje se u gotovo okultnom zanosu uživalo u najboljem što nostalgija može ponuditi.

Večer starih skladbi u režiji direktora festivala Branka Viljca i Duška Šarca, ponudila je najbolje od najboljega iz najboljih dana šibenskoga šansonijerskog festivala. Publika je pokazala da više nego ikada voli Arsena, Gabi, Tedija Spalata, Gibonnija, Nenu Belana, Lukyja, Gorana Karana, Đanija Maršana, Meri Cetinić i Ivu Pattieru, ali i da više od svih voli i obožava jednog i jedinog Mišu Kovača.

Festival je maestralnom izvedbom pjesme “Da te mogu pismom zvati”, najvećeg klapskog hita svih vremena, otvorila klapa Maslina koju je poblika dočekala i ispratila ovacijama, a isto se dogodilo i na kraju kada je na pozornicu izašao Mišo Kovač te uz pratnju klape Brodarica pretvorio gledalište u golemi zbor koji je s njim od prvog do posljednjeg stiha otpjevao popularnu “Dalmatinsku”.