Produžila se ruka humanosti - ružičasti hladnjak u dom djece Božić

Piše: Živana ŠUŠAK ŽIVKOVIĆ

Čak 121 tisuću kuna prikupljeno je u humanitarnoj aukciji ružičastog hladnjaka i broševa ukrašenih cirkonima za potrebe Odjela za onkologiju splitskog KBC-a. Ružičasti hladnjak za 30 tisuća kuna u ime Brodomerkura kupila je Senka Mrduljaš Pezzi, a dobroti tu nije bio kraj. Njega će pokloniti djeci Božić sa splitskog Kamena koji su ostali bez roditelja i još čekaju svoj krov nad glavom.

- Frižider ćemo naravno napuniti i voljela bih da on simbolizira ružičastu budućnost u novom domu - kazala je velika splitska humanitarka Senka Mrduljaš Pezzi.

Djeca Božić naći će se među četvero vlasnika jedinstvenog hladnjaka, nakon što već krasi domove u Londonu, Ljubljani i Zagrebu.

Iako su se mnogi poduzetnici odazvali dobrotvornoj dražbi, samo su svojim prisustvom podržali humanitarni događaj u organizaciji Udruge Europa Donna Hrvatska i Kluba žena liječenih na dojci. Veliko srce i nesebičnost pokazale su osim Senke Mrduljaš Pezzi, Dragica Jerkov u ime Udruge poslovnih žena Krug te tvrtka Roche. One su naime za 18 tisuća kuna, odnosno za 20 tisuća kuna kupile broševe.

- Hvala što ste pokazali da je srce veće nego što jest. Zbog ovakvih poticaja osjećam se da sam na dobrom putu. Liječnici nisu popularni posljednjih mjeseci, a u borbi za novim lijekovima dogodilo se i da su pacijenti postali brojka, bez imena i osobnosti. Upravo takav odnos smo promijenili akcijom Za svaki novi dan. Da se bolesnik osjeća kao čovjek i uvjeravam vas da se rijetko koja svjetska bolnica može podičiti onim što mi imamo na našem odjelu - zahvalio se i pohvalio se dr. Eduard Vrdoljak, voditelj Centra za onkologiju i radiologiju splitskog KBC-a.

Istaknimo kako su svečanost u dvorani hotela Atrium koju je besplatno za dobrotvornu večer ustupio vlasnik Zvonko Kotarac, upotpunili klapa Neverin, Meri Cetinić i Ksenija Prohaska. Večer je modelirala Karmela Vukov Colić, ne odveć profesionalno uslužna, valjda joj se nisu svidjele duhovite dosjetke kako je Split pokazao veće srce od Zagreba. Naime, u istoj akciji prošle godine organizirane u glavnom gradu prikupljeno je nekoliko tisuća kuna manje.